Sustenabilitate

Wicanders se indreapta spre Dezvoltarea Sustenabila

Wicanders este un brand cu adevarat sustenabil! Acesta reprezinta un echilibru unic dintre creatie si protectia mediului. Punctul de start il reprezinta materia prima care este colectata ciclic de pe stejarii de pluta, fara a-i vatama in vre-un fel. Aceasta materie prima este ulterior transformata in produse cu valoare-adaugata sporita care promoveaza sustenabilitatea economica si sociala a regiunilor cu risc de desertificare.

Multe studii de eco-eficienta, bazate pe analize comparative cu multe alte solutii pentru pardoseli, arata performanta excelenta de mediu a produselor Wicanders si a procesului de productie. Pe langa cantitatea mai mica de energie si materie prima necesara in procesul de productie, aceste produse contribuie activ la reducerea incalzirii globale, nu doar prin emisiile lor scazute, ci si datorita proprietatii naturale a plutei de a retine CO2.

Este estimat ca padurile portugheze de stajar de pluta – montado – sunt responsabile pentru retinerea a 5% din emisiile anuale de CO2 ale tarii, reprezentand 4.8 milioane de tone intr-un an.


Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!