Responsabilitate sociala

In beneficiul societatii, a culturii si a stiintei

De-a lungul istoriei, Amorim Corticeira a fost angajat activ in a contribui  la dezvoltare in sectoare economice, sociale si umanitare, incurajand initiative in diverse domenii cum ar fi cultura, educatie, solidaritate sociala si chiar cercetare stiintifica. Este probabil in zona de cercetare care arata clar unicitatea sa in generarea de cunoastere pentru toata industria plueti.

Responsabilitate%20Sociala%201.jpg

 Este singurul jucator in industria plutei care detine o organizatie non-profit de referinta pentru a promova cercetarea si cunoasterea despre vin: Academia Amorim.

Fondata in 1992, aceasta furnizeaza capital pentru cercetare in stiinta vinificatiei si proiecte inovative in tot cadrul vinificarii.

Cu toate acestea, rolul activ al Amorim Corticeira in domeniul cercetarii merge chiar mai departe – este responsabil pentru cele mai renumite premii acordate vreodata in domeniul plutei: Premiul de Cercetare pentru „Sporirea Valorii si a Sustenabilitatii Stejarului de Pluta si Biodiversitatea sa Asociata”. Aceasta initiativa a avut loc din 2008 si reflecta clar angajamentul de a promova managementul corespunzator al padurilor de stejar de pluta. 

Deasemenea in domeniul cercetarii, Amorim Corticeira are o relatie apropiata cu educatia si este un jucator activ in consolidarea legaturii dintre comunitatea stiintifica/scoala si mediul de afaceri. Ei au contribuit la intemeierea unui scaun pentru Studiile Portugheze in INSEAD si au stabilit recent un parteneriat cu WSET (Wine&Spirit Education Trust). In acest context, ei finanteaza  burse pentru absolventii acestei renumite unitati de invatamant din Regatul Unit al Marii Britanii si asigura deplasarea studentilor in Portugalia, ca sa asiste la decojirea plutei si sa viziteze laboratoarele de Cercetare si Dezvoltare ale Grupului.

Responsabilitate%20Sociala%202.jpg

Responsabilitatea Sociala a Grupului Amorim mai include si cooperarea cu diverse cauze si institutii de interes socio-cultural, la nivel local, national si international. Printre acestea, demna de retinut  este sponsorizarea Fundatiei Serralves si Casa da Musica, doua institutii importante in incurajarea si furnizarea culturii educationale, al caror Membru Fondator este Grupul Amorim.


Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!