Caracteristici Generale

Natural, Versatil si Sustenabil

Pluta reprezinta o materie prima atat de perfecta incat nici un proces industrial sau tehnologic nu a reusit inca sa o reproduca.

  FOARTE USOARA

Peste 50% din volumul sau este aer, care o face foarte usoara – cantareste doar 0.16 grame per centimetru cub si poate pluti.

2.png  ELASTICA SI COMPRESIBILA

Peste 50% din volumul sau este aer, care o face foarte usoara – cantareste doar 0.16 grame per centimetru cub si poate pluti.

3.png  IMPERMEABILA LA LICHIDE SI GAZE

Datorita substantelor din compozitia peretilor celulelor sale, cum ar fi suberina si ceara, pluta este practic impermeabila la lichide si gaze. Rezistenta sa la umezeala ii asigura viata lunga fara a se deteriora.

2.png  IZOLATOR TERMIC SI ACUSTIC

Pluta are conductivitate mica a caldurii, zgomotului si a vibratiilor. Aceasta se datoreaza continutului gazos al plutei inchis in celulele mici impermeabile, izolate una de cealalta de o substanta rezistenta la umezeala. 

2.png  MATERIAL IGNIFUG

Pluta este deasemenea si un material ignifug natural: se carbonizeaza fara flacara si nu emite gaze toxice in timpul combustiei.

2.png  REZISTENTA SPORITA LA ABRAZIUNE

Pluta este foarte rezistenta la abraziune si are un coeficient sporit de frictiune. Datorita formei de fagure a celulelor, rezistenta sa la impact sau frecare este mai mare decat a oricarei suprafete dure.

2.png  ANTIALERGIC

Pentru ca pluta nu absoarbe praful, ajuta la protectia impotriva alergiilor si nu expune riscului suferinzii de astm.

2.png  O ATINGERE NATURALA

Textura naturala a plutei combina finetea si flexibilitatea atingerii cu o suprafata naturala neuniforma. Gradul variabil de asperitati este dat de tipul plutei folosite si a finisajului ales.


Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!