Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Pluta este un material fantastic atat pentru izolatia fonica cat si pentru izolatia termica. Este ecologica, 100% naturala si reutilizabila. Daca pentru izolatia termica este un material un pic mai scump, Placile din Pluta Expandata pot servi drept o alternative viabila pentru izolatia fonica. Faptul ca Pluta Expandata poate fi lipita direct peste caramida reprezinta un argument convingator in comparatie cu alte materiale. Sistemul rezultat este mai subtire si poate fi chiar si mai ieftin.

Masurarea performantei acustice a peretilor
Pentru peretii interior separatori intre apartamente, Coeficientul de Reducere a Zgomotului (Rw) este paramentrul principal care determina confortul acustic oferit de perete. Acesta este exprimat in decibeli (dB) si reprezinta atenuarea zgomotului de catre perete. Aceasta atenuare este diferenta in decibeli dintre sursa zgomotului si receptorul zgomotului de cealalta parte a peretelui.

De exemplu, un aspirator care emite un zgomot de 70 dB se va face auzit la 20 dB (un zgomot foarte redus) printr-un perete cu o capacitate de reducere a zgomotului de 50 dB.

In multe tari, standardele prevad ca orice perete dintre 2 apartamente sa aiba o capacitate de reducere a zgomotului de 50-60 dB.

Izolarea fonica a peretilor din caramida

In functie de aplicatie si configurare, un perete din caramida celulara cu grosimea de 25cm construit corect si tencuit de ambele parti teoretic poate reduce zgomotul cu pana la 40 dB, ceea ce este insuficient pentru un spatiu de locuit.

Pentru un perete construit din BCA de 19 cm, tencuit de ambele parti, coeficientul de reducere a zgomotului este sub 30 dB.

Solutia propusa de CORKLINE pentru izolarea peretilor din caramida

O solutie ar fi constructia unui sistem de profile din aluminiu, cu izolatie intre profile si placarea sistemului cu placi de gips. Cea mai subtire varianta consta in utilizarea unor profile de 50mm plus placa de gips de 1,2 cm rezultand un sistem de 6,2 cm. Problema acestei solutii o constituie pierderea spatiului precum si imposibilitatea de a mai prinde/agata ceva pe acel perete.

O alta solutie interesanta este utilizarea Placilor din Pluta Expandata. Acestea sunt disponibile in mai multe grosimi, de la 1 la 5 cm. La grosimea de 2 cm, Placile din Pluta Expandata ofera un foarte bun raport pret-performanta. Acestea pot fi aplicate pe ambele parti ale peretelui pentru o mai buna performanta sau de o singura parte (recomandat o grosime mai mare (25-30mm). Chiar si montata de o singura parte a peretelui Pluta Expandata sporeste Rw-ul peretelui semnificativ.

Aceasta solutie este excelenta deoarece pierderea de spatiu este minima: doar 2,5 cm (utilizand adeziv pe baza de cement pentru constructii). Mai mult de atat, pluta este 100% naturala si nu prezinta nici o problema de fixare pe perete.

10 Comentarii

  • Avatar
   Andreea Preda
   nov 21, 2018

   Buna ziua! Ma intrebam daca s-ar putea confectiona oun dulap de ascuns televizorul plus placare semineu cu geam , un finisaj care sa semene cu piatra sau cu beonul sau cu lemnul vopsit, nuante de gri; posibil sa am nevoie de dimensiuni de 1,5 m; ma gandeam la niste usi armonica dr = stg , care ascund televizorul . aveti asemenea proiecte speciale? Multumesc, Aandreea

   • Avatar
    CORKLINE
    nov 23, 2018

    Buna ziua, intr-o astfel de aplicatie, daca am inteles eu bine ce vreti sa faceti, se poate utiliza pluta decorativa.

  • Avatar
   Cristian Savin
   mar 6, 2019

   Buna ziua. Ma intereseaza izolarea fonica a unor pereti de caramida la o casa duplex. Peretii sunt deja tencuiti si zugraviti, casa este din 1974. As dori mai multe informatii despre cum se monteaza aceste placi de pluta, materiale necesare, finisari ulterioare. Daca aveti link-uri spre asemenea informatii sau daca posedati aceste informatii, faceti-le va rog publice pe acest site. Multumesc!

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 8, 2019

    Buna ziua, placile de pluta se lipesc la fel ca orice alt izolator pe perete, peste care aveti posibilitatea de a aplica plasa si sa tencuiti, sau sa placati cu placi de gips-carton sau orice alte placaje. https://www.youtube.com/watch?v=igmF7rz6w9w&t=12s

  • Avatar
   ELENA STANCU
   mai 24, 2019

   Buna ziua, ma intereseaza daca vreunul din materialele pe care le comercializati este bun ptr iolarea fonica a peretilor exteriori ai unei case.Mentionez ca vreau sa izolex casa impotriva zgomotului facut de un vezin ,cu muzica data la maxim.Multumesc.

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 24, 2019

    Buna ziua, Pluta Expandata izoleaza foarte bine fonic, se poate folosi la exterior pe post de izolator termic, dar aveti in vedere faptul ca trebuie sa izolati integral casa, sa o izolati ca intr-o cutie din pluta. Trebuie izolat inclusiv acoperisul si sa va asigurati ca zgomotul nu intra de fapt prin geamuri.

  • Avatar
   Tufis Claudia
   iun 11, 2019

   As vrea sa izolez fonic un apartament de 3 camere, în Bucuresti, sa nu se audă zgomote si vibrații de la noi la vecinii de dedesubt si sa nu se audă nici deasupra (țipete de copil, zgomote de lucruri aruncate pe parchet). Puteti sa-mi recomandați o firma care poate face o lucrare cu materialele dumneavoastra? Multumesc!

   • Avatar
    CORKLINE
    iul 16, 2019

    Buna ziua. Nu aveti nevoie de o firma specializata. Materialele din pluta se monteaza la fel ca orice alt izolator, nu necesita montaj special. Nu avem colaboratori pe partea de montaj, dar putem sa va oferim suport informational.

  • Avatar
   Catalin
   aug 19, 2019

   Buna ziua. As vrea sa izolez fonic un perete (de caramida de 25 cm) din dormitor care este comun cu baia din apartamentul vecin. Zgomotul produs atunci cand foloseste apa la chiuveta (care este exact pe acest perete) este insuportabil. Credeti ca se diminueaza macar acest sunet prin folosirea placilor de pluta ? Sau ar trebui izolati si ceilalti 2 pereti sau tavan/podea ?

  • Avatar
   stoian gigi
   sep 18, 2019

   Buna ziua , As dori sa izolez fonic o camera cu pluta expandata cu o grosime de 4cm ( precizez ca peretii sunt tencuiti si zugraviti) iar peste pluta sa pun placi de gips carton.Intrebarea mea este cum sa procedez sa lipesc pluta direct pe peretele final sau sa le prind cu dibluri iar peste sa pun plasa si apoi sa lipesc placa de gips carton. Multumesc, astept raspuns

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!