Articole recente

Cele mai vandute

Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Pluta este un material fantastic atat pentru izolatia fonica cat si pentru izolatia termica. Este ecologica, 100% naturala si reutilizabila. Daca pentru izolatia termica este un material un pic mai scump, Placile din Pluta Expandata pot servi drept o alternative viabila pentru izolatia fonica. Faptul ca Pluta Expandata poate fi lipita direct peste caramida reprezinta un argument convingator in comparatie cu alte materiale. Sistemul rezultat este mai subtire si poate fi chiar si mai ieftin.

Masurarea performantei acustice a peretilor
Pentru peretii interior separatori intre apartamente, Coeficientul de Reducere a Zgomotului (Rw) este paramentrul principal care determina confortul acustic oferit de perete. Acesta este exprimat in decibeli (dB) si reprezinta atenuarea zgomotului de catre perete. Aceasta atenuare este diferenta in decibeli dintre sursa zgomotului si receptorul zgomotului de cealalta parte a peretelui.

De exemplu, un aspirator care emite un zgomot de 70 dB se va face auzit la 20 dB (un zgomot foarte redus) printr-un perete cu o capacitate de reducere a zgomotului de 50 dB.

In multe tari, standardele prevad ca orice perete dintre 2 apartamente sa aiba o capacitate de reducere a zgomotului de 50-60 dB.

Izolarea fonica a peretilor din caramida

In functie de aplicatie si configurare, un perete din caramida celulara cu grosimea de 25cm construit corect si tencuit de ambele parti teoretic poate reduce zgomotul cu pana la 40 dB, ceea ce este insuficient pentru un spatiu de locuit.

Pentru un perete construit din BCA de 19 cm, tencuit de ambele parti, coeficientul de reducere a zgomotului este sub 30 dB.

Solutia propusa de CORKLINE pentru izolarea peretilor din caramida

O solutie ar fi constructia unui sistem de profile din aluminiu, cu izolatie intre profile si placarea sistemului cu placi de gips. Cea mai subtire varianta consta in utilizarea unor profile de 50mm plus placa de gips de 1,2 cm rezultand un sistem de 6,2 cm. Problema acestei solutii o constituie pierderea spatiului precum si imposibilitatea de a mai prinde/agata ceva pe acel perete.

O alta solutie interesanta este utilizarea Placilor din Pluta Expandata. Acestea sunt disponibile in mai multe grosimi, de la 1 la 5 cm. La grosimea de 2 cm, Placile din Pluta Expandata ofera un foarte bun raport pret-performanta. Acestea pot fi aplicate pe ambele parti ale peretelui pentru o mai buna performanta sau de o singura parte (recomandat o grosime mai mare (25-30mm). Chiar si montata de o singura parte a peretelui Pluta Expandata sporeste Rw-ul peretelui semnificativ.

Aceasta solutie este excelenta deoarece pierderea de spatiu este minima: doar 2,5 cm (utilizand adeziv pe baza de cement pentru constructii). Mai mult de atat, pluta este 100% naturala si nu prezinta nici o problema de fixare pe perete.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!