Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Solutia CORKLINE pentru Izolarea Fonica a peretilor intre apartamente cu Placi din Pluta Expandata

Pluta este un material fantastic atat pentru izolatia fonica cat si pentru izolatia termica. Este ecologica, 100% naturala si reutilizabila. Daca pentru izolatia termica este un material un pic mai scump, Placile din Pluta Expandata pot servi drept o alternative viabila pentru izolatia fonica. Faptul ca Pluta Expandata poate fi lipita direct peste caramida reprezinta un argument convingator in comparatie cu alte materiale. Sistemul rezultat este mai subtire si poate fi chiar si mai ieftin.

Masurarea performantei acustice a peretilor
Pentru peretii interior separatori intre apartamente, Coeficientul de Reducere a Zgomotului (Rw) este paramentrul principal care determina confortul acustic oferit de perete. Acesta este exprimat in decibeli (dB) si reprezinta atenuarea zgomotului de catre perete. Aceasta atenuare este diferita in decibeli dintre sursa zgomotului si receptorul zgomotului de cealalta parte a peretelui.

De exemplu, un aspirator care emite un zgomot de 70 dB se va face auzit la 20 dB (un zgomot foarte redus) printr-un perete cu o capacitate de reducere a zgomotului de 50 dB.

In multe tari, standardele prevad ca orice perete dintre 2 apartamente sa aiba o capacitate de reducere a zgomotului de 50-60 dB.

Izolarea fonica a peretilor din caramida

In functie de aplicatie si configurare, un perete din caramida celulara cu grosimea de 25cm construit corect si tencuit de ambele parti teoretic poate reduce zgomotul cu pana la 40 dB, ceea ce este insuficient pentru un spatiu de locuit.

Pentru un perete construit din BCA de 19 cm, tencuit de ambele parti, coeficientul de reducere a zgomotului este sub 30 dB.

Solutia propusa de CORKLINE pentru izolarea peretilor din caramida

O solutie ar fi constructia unui sistem de profile din aluminiu, cu izolatie intre profile si placarea sistemului cu placi de gips. Cea mai subtire varianta consta in utilizarea unor profile de 50mm plus placa de gips de 1,2 cm rezultand un sistem de 6,2 cm. Problema acestei solutii o constituie pierderea spatiului precum si imposibilitatea de a mai prinde/agata ceva pe acel perete.

O alta solutie interesanta este utilizarea Placilor din Pluta Expandata. Acestea sunt disponibile in mai multe grosimi, de la 1 la 5 cm. La grosimea de 2 cm, Placile din Pluta Expandata ofera un foarte bun raport pret-performanta. Acestea pot fi aplicate pe ambele parti ale peretelui pentru o mai buna performanta sau de o singura parte (recomandat o grosime mai mare (25-30mm). Chiar si montata de o singura parte a peretelui Pluta Expandata sporeste Rw-ul peretelui semnificativ.

Aceasta solutie este excelenta deoarece pierderea de spatiu este minima: doar 2,5 cm (utilizand adeziv pe baza de cement pentru constructii). Mai mult de atat, pluta este 100% naturala si nu prezinta nici o problema de fixare pe perete.

27 Comentarii

  • Avatar
   Andreea Preda
   nov 21, 2018

   Buna ziua! Ma intrebam daca s-ar putea confectiona oun dulap de ascuns televizorul plus placare semineu cu geam , un finisaj care sa semene cu piatra sau cu beonul sau cu lemnul vopsit, nuante de gri; posibil sa am nevoie de dimensiuni de 1,5 m; ma gandeam la niste usi armonica dr = stg , care ascund televizorul . aveti asemenea proiecte speciale? Multumesc, Aandreea

   • Avatar
    CORKLINE
    nov 23, 2018

    Buna ziua, intr-o astfel de aplicatie, daca am inteles eu bine ce vreti sa faceti, se poate utiliza pluta decorativa.

  • Avatar
   Cristian Savin
   mar 6, 2019

   Buna ziua. Ma intereseaza izolarea fonica a unor pereti de caramida la o casa duplex. Peretii sunt deja tencuiti si zugraviti, casa este din 1974. As dori mai multe informatii despre cum se monteaza aceste placi de pluta, materiale necesare, finisari ulterioare. Daca aveti link-uri spre asemenea informatii sau daca posedati aceste informatii, faceti-le va rog publice pe acest site. Multumesc!

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 8, 2019

    Buna ziua, placile de pluta se lipesc la fel ca orice alt izolator pe perete, peste care aveti posibilitatea de a aplica plasa si sa tencuiti, sau sa placati cu placi de gips-carton sau orice alte placaje. https://www.youtube.com/watch?v=igmF7rz6w9w&t=12s

  • Avatar
   ELENA STANCU
   mai 24, 2019

   Buna ziua, ma intereseaza daca vreunul din materialele pe care le comercializati este bun ptr iolarea fonica a peretilor exteriori ai unei case.Mentionez ca vreau sa izolex casa impotriva zgomotului facut de un vezin ,cu muzica data la maxim.Multumesc.

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 24, 2019

    Buna ziua, Pluta Expandata izoleaza foarte bine fonic, se poate folosi la exterior pe post de izolator termic, dar aveti in vedere faptul ca trebuie sa izolati integral casa, sa o izolati ca intr-o cutie din pluta. Trebuie izolat inclusiv acoperisul si sa va asigurati ca zgomotul nu intra de fapt prin geamuri.

  • Avatar
   Tufis Claudia
   iun 11, 2019

   As vrea sa izolez fonic un apartament de 3 camere, în Bucuresti, sa nu se audă zgomote si vibrații de la noi la vecinii de dedesubt si sa nu se audă nici deasupra (țipete de copil, zgomote de lucruri aruncate pe parchet). Puteti sa-mi recomandați o firma care poate face o lucrare cu materialele dumneavoastra? Multumesc!

   • Avatar
    CORKLINE
    iul 16, 2019

    Buna ziua. Nu aveti nevoie de o firma specializata. Materialele din pluta se monteaza la fel ca orice alt izolator, nu necesita montaj special. Nu avem colaboratori pe partea de montaj, dar putem sa va oferim suport informational.

  • Avatar
   Catalin
   aug 19, 2019

   Buna ziua. As vrea sa izolez fonic un perete (de caramida de 25 cm) din dormitor care este comun cu baia din apartamentul vecin. Zgomotul produs atunci cand foloseste apa la chiuveta (care este exact pe acest perete) este insuportabil. Credeti ca se diminueaza macar acest sunet prin folosirea placilor de pluta ? Sau ar trebui izolati si ceilalti 2 pereti sau tavan/podea ?

   • Avatar
    CORKLINE
    ian 11, 2020

    Buna ziua. In functie de cat de puternic este zgomotul. Dar in general se recomanda izolarea si a celorlalti 2 pereti + tavan. Ar mai fi un aspect de luat in calcul, sa nu aveti in peretele despartitor prize/intrerupatoare, in unele cazuri zgomotul se transmite prin acele spatii.

  • Avatar
   stoian gigi
   sep 18, 2019

   Buna ziua , As dori sa izolez fonic o camera cu pluta expandata cu o grosime de 4cm ( precizez ca peretii sunt tencuiti si zugraviti) iar peste pluta sa pun placi de gips carton.Intrebarea mea este cum sa procedez sa lipesc pluta direct pe peretele final sau sa le prind cu dibluri iar peste sa pun plasa si apoi sa lipesc placa de gips carton. Multumesc, astept raspuns

   • Avatar
    CORKLINE
    ian 11, 2020

    Buna ziua. Daca doriti sa lipiti si placile de gips carton, lipiti prima data placile de pluta, le dati dibluri, peste care se poate lipi direct gips cartonul, fara plasa.

  • Avatar
   Felix
   mar 16, 2020

   Buna ziua. As dori sa izolez fonic un perete dintre doua apartamente. Peretele este momentan la caramida, ulterior constructorul il va acoperi cu rigips prins doar cu adeziv din loc in loc . Imi puteti recomanda va rog o varianta si sfaturi pentru montaj, astfel incat sa iasa peretele"" la gata"? Cnstructorul zice ca el nu a mai zolat fonic. Multumesc in avans !

   • Avatar
    CORKLINE
    apr 2, 2020

    Buna ziua. In acest stadiu ar trebui sa lipiti pluta pe caramida, adeziv aplicat pe toata suprafata, nu in mamaligi, iar peste pluta aveti 2 variante: fie lipiti gips-cartonul, dar iarasi, recomand sa aplicati adeziv pe toata suprafata, fie aplicati plasa, glet si solutia decorativa.

  • Avatar
   Bogdan
   apr 2, 2020

   Buna ziua. As dori sa izolez fonic podeaua si eventual tavanul unei sufragerii pentru a nu deranja vecinii daca dau muzica putin mai tare. As putea pune pluta direct pe sapa iar peste aceasta sa pun parchet pentru partea de podea?

   • Avatar
    CORKLINE
    apr 6, 2020

    Buna ziua. La pardoseala puteti folosi izolatorul din pluta aglomerata la rola, pe care il avem la grosime de maxim 1 cm, iar pentru tavan va recomandam pluta expandata, peste care se poate aplica plasa si finisa prin gletuire. Ce ar mai trebui sa luati in calcul este faptul ca muzica ascultata tare produce vibratii care ajung si in pereti, iar vibratiile din pereti se transmit si in peretii vecinilor.

  • Avatar
   Cristian
   apr 5, 2020

   Buna ziua,As dori sa plachez peretele din living cu panouri de pluta de aproximativ 2-3 cm grosime. Mentionez ca peretele este din caramida si este deja tencuit si zugravit. Intrebarea mea este daca se pot monta panourile de pluta direct peste zugraveala.Multumesc

   • Avatar
    CORKLINE
    apr 6, 2020

    Buna ziua, da, se pot lipi cu adezivul nostru Wakol D3540

  • Avatar
   Eugen
   apr 24, 2020

   Buna Ziua,M-am mutat intr-un apratament nou si constat ca se aude prin perete si un simplu vorbit si nu mai discut de muzica, batut si altele. Ma intereseaza in mod principal dormitorul care are un perete comun cu un vecin in lateral care are sufragerie ca si camera. Am mai multe intrebari: - placile au si grosimi mai mari de 2,5 cm si daca da recomandati acest lucru? - peste aceste placi se pune tencuiala si lavabila? sau se pun placi de rigips ? - faptul ca vecinul nu isi va izolva peretele dar eu da va diminua eficienta? Daca el nu isi pune se mai reduce sunetul suficient?Multumesc mult.

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 3, 2020

    Buna ziua. Grosimi avem pana la 50 mm si da, cu cat materialul este mai gros, cu atat izoleaza mai bine. Peste pluta expandata puteti tencui sau se poate placa cu gips carton. Ambele variante sunt valabile. Daca izola si vecinul, cu siguranta efectul era mai bun, dar si daca izolati doar dvs., zgomotul se reduce.

  • Avatar
   Cristian
   mai 30, 2020

   Buna ziua! M ar interesa o izolare fonica a tavanului, din cauza vecinilor de deasupra care produc zgomote de impact - mers incaltat pe parchet, scapat de obiecte etc. Credeti ca pluta expandata m ar ajuta in acest caz? Ce produs imi puteti recomanda pentru minimizarea unor astfel de zgomote? Se poate monta pluta direct pe perete sau ar merita inca un element peste?Este de ajuns izolarea tavanului sau ar trebui sa lucrez si la ceilalti pereti? Din nou, problema ar fi doar cu vecinii de deasupra. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!

   • Avatar
    CORKLINE
    mai 31, 2020

    Buna ziua, Da, pluta exandata v-ar ajuta sa reduceti acest tip de zgomote, doar ca ar trebui sa placati inclusiv peretii. Recomandam placarea tavanului cu 5-6 cm, iar pe pereti sa coborati cu 3 cm. Pluta se lipeste direct pe perete, peste care se poate finisa cu plasa si glet.

  • Avatar
   Mihai Mita
   mai 31, 2020

   Buna ziua, dormitorul meu este fix langa living-ul vecinilor, de la ei se aude cum vorbesc, se aude tare si e deranjant, dar e la un nivel la care aproape ca se intelege ce zic. Mai au si un copil care aproape toata ziua urla. Sa nu mai zic ca se aude cand dau drumul la apa, sau aspira, sau pur si simplu ca se plimba prin apartament. In situatia aceasta, cam ce grosime imi recomanati pentru izolarea peretilor si a tavanului cu pluta expandata, tinand cont ca vreau sa minimizez micsorarea spatiului.

   • Avatar
    CORKLINE
    iun 1, 2020

    Buna ziua, Ca sa izolati bine, subtire nu prea poate sa fie. In primul rand va atrag atentia asupra prizelor din perete, daca le aveti vor trebui scoase si umplute golurile cu pluta, de multe ori prin ele aveti cele mai mari pierderi. In al doilea rand ca sa aveti un rezultat bun, trebuie sa izolati atat peretele/tavanul despartitor cat si toti peretii care pleaca din acel perete/tavan. Adica, daca avem un perete despartitor, trebuie izolat acel perete, doi laterali + tavan, in cazul tavanului, toti patru peretii. Va recomand utilizarea plutei expandate de 5-6 cm pe peretii despartitori si tavan, si pluta de 3-4 cm pe celelalte suprafete. Importanta in izolarea fonica este si continuitatea, sa nu aveti intreruperi pe unde sa aveti pierderi. De castigat in cazul plutei expandate in ceea ce priveste spatiul alocat este faptul ca puteti tencui direct peste ea, fara sa aveti pierderi de spatiu cu o structura de gips-carton.

  • Avatar
   Mihai Badea
   iun 26, 2020

   Buna seara, Ma interesează sa izolez fonic un perete de BCA 8 cm, specific blocurilor din anii 80’,pe o singura parte, efectul scontat ar fi sa nu se audă o Conversație normala in camera învecinată. Va rog sa îmi recomandați produsul adecvat cerințelor. Multumesc!

   • Avatar
    CORKLINE SRL
    iun 28, 2020

    Recomandam pluta expandata de 40-60 mm.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!