Articole recente

Cele mai vandute

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE PARCHETULUI SPC

AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE PARCHETULUI SPC

Parchetul SPC devine tot mai popular datorita proprietatilor sale remarcabile ravnite. Cu toate acestea, cat de multe cunosti cu adevarat despre pardoselile din SPC? Nimic nu este perfect, nu ar fi surprinzator ca si parchetul SPC sa prezinte unele minusuri. 

Ar fi suficient de corect daca ajungi sa cunosti avantajele si dezavantajele SPC-ului inainte de a intra in “Clubul Fantastic SPC”.

Iata un rezumat concis al proprietatilor parchetului din SPC.

Ce este Parchetul SPC?
Parcheul SPC este o pardoseala care are la baza un strat compozit dur din praf de piatra naturala si polimer, iar stratul decorativ este LVT (Luxury Vinyl Tiles), este cea mai durabila optiune de pardoseala impremeabila din vinyl. Are o constructie similara celei WPC, dar vine cu un strat ultra-dens, de unde vine si denumirea de “rigid core (strat rigid)”.

Deci, ce inseamna SPC? Din ce reiese, inseamna cativa termeni care sunt folositi interschimbabil: compozit din piatra si plastic sau compozit polimer de piatra. Stratul de SPC este ceea ce face ca acest parchet sa fie incredibil de durabil, mentinand-usi forma chiar si peste pardoseli neuniforme.

Aceasta inseamna ca puteti instala parchetul din Vinyl cu strat intermediar din SPC peste aproape orice suport existent (suprafata dura) si pentru orice nivel de trafic.
 

AVANTAJELE PARCHETULUI SPC

Gama variata de stiluri si selectii.

NOMAD Flo vine cu o selectie larga de modele oferindu-ti libertatea de a aborda modelul si aranjamentul potrivit cerintelor tale. Daca esti o persoana care isi asuma riscuri, distreaza-te amestecand si potrivind diferite culori pentru a crea aspectul dorit. Lasa-ti creativitatea sa curga!

Imitatie realistica a lemnului
Un design atemporal care imita frumusetea naturii este de fapt ceea ce face ca parchetul SPC sa fie atat de popular. NOMAD Flo a reusit chiar sa atinga asemuirea lemnului real, fiind destul de complicat sa faci diferenta de la departare. Te poti mandri cu faptul ca ai in casa un parchet din ‘’lemn’’, dar fara toate dezavantajele lemnului real. Oare nu este minunat?

Parchet SPC Nomad Flo

Prietenos cu bugetul
In general, pardoselile din SPC sunt mult mai accesibile financiar decat cele din lemn si totusi pot oferi acelasi efect natural de lemn pe care ti-l doresti. Costul de instalare este de asemenea mai mic. Montajul fiind destul de facil, ai putea chiar sa economisesti facand instalarea in regim propriu. Ar fi inutil sa mai repet ca este in mod cert o alternativa la parchetul scump din lemn.

Pregatit sa reziste la Trafic Intens
Nu fi surprins ca parchetul SPC este capabil sa faca fata mai bine nevoilor de trafic intens decat orice alt tip de parchet. De fapt aceasta proprietate este unul dintre principalele motive pentru care parchetul SPC este atat de popular. Poate sa reziste la trafic intens pietonal, ceea ce-l face potrivit pentru familii numeroase si persoane active.

Durabil si longeviv
Nu este de mirare daca descoperi ca parchetul SPC poate avea o durata de viata de peste 20 ani daca este bine intretinut. Colectia LUX L de la NOMAD Flo, beneficiaza de o garantie de chiar 30 Ani, ceea ce ne da increderea ca acest tip de pardoseala va rezista foarte mult in timp. Apropo de calitate, SPC-ul este materialul cu caracteristici proeminente de durabilitate pe care nu trebuie sa-l ratati.

Parchet SPC Nomad Flo

Rezistent la Pete si Zgarieturi.
Parchetul SPC este extrem de durabil si capabil sa reziste la un mediu de trafic intens. Aceste caracteristici ii permit sa fie utilizat pe larg in spatii comerciale cum ar fi birouri, magazine retail si restaurante.

Iubitorii de animale nu ar trebui sa-si faca griji pentru parchet, deoarece nu este usor sa zgarii sau sa patezi un parchet SPC.

Nu doar atat, NOMAD Flo ofera garantii de lunga durata, astfel parchetul SPC este ideal atat pentru spatii rezidentiale cat si pentru spatii comerciale.

Parchet SPC Nomad Flo

Izolatie fonica
Parchetul SPC NOMAD FLO are un strat integrat de IXPE, care amortizeaza eficient zgomotul produs de pasi cu pana la 22dB si inlocueste izolatorul traditional utilizat sub parchet, astfel vei beneficia de un mediu linistit si calm.

Rezistenta la pete
Teoria din spatele acestui lucru este stratul de uzura de pe suprafata placii de parchet care actioneaza ca o bariera de protectie impotriva scurgerilor si a petelor.

Impermeabilitate

Parchetul SPC bine instalat nu prezinta practic nici un rost, ceea ce face dificila patrunderea apei sub el, iar placile nu absorb apa, ceea ce face SPC-ul un material rezistent la apa. Acest beneficiu interesant ii permite sa poata fi instalat in aproape orice zona din casa, inclusiv in baie si in zona de spalatorie.

Usor de Curatat si Intretinut
Daca nu ai timp pentru treburile casnice, podelele SPC ar putea fi ceea de ce ai nevoie. Tot ce trebuie sa faci este sa aspiri si sa stergi ocazional cu mopul umed si va fi suficient sa pastrezi casa curata.

Chiar daca ai gasit zone sau placi deteriorate, poti pur si simplu inlocui fiecare piesa individual fara a fi nevoie sa indepartezi intreaga pardoseala. Vei descoperi ca mentenanta parchetului SPC este mult mai usoara in comparatie cu alte tipuri de parchet.

Ideal pentru incalzire in pardoseala
Datorita rezistentei mici la temperatura, parchetul SPC reprezinta solutia ideala atunci cand vorbim de incalzire in pardoseala.

DEZAVANTAJELE PARCHETULUI SPC

Nu ofera o reala plus-valoare cladirii

Multi pot considera ca instaland un parchet SPC va ajuta la aprecierea valorica a proprietatii. Dar iata adevarul dur si rece…spre deosebire de parchetul din lemn de esenta tare, parchetul SPC nu ofera neaparat o valoare suplimentara proprietatii.

Nu poate fi reparat sau refinisat
In ciuda faptului ca parchetul SPC este in general cunoscut pentru durabilitatea sa ridicata, exista si parchet SPC de calitate mai scazuta care este mai usor de uzat sau zgariat. Odata ce este deteriorat, este dificil de reparat si, mai rau, nu se poate face nici o lucrare de finisare. Singura optiune este inlocuirea acelei piese.
 

Sensibilitate la Umiditate
Nu fi confuz. Nu orice parchet SPC este sensibil la umiditate. Totusi, parchetul SPC de calitate mai scazuta se poate umfla sau decolora in contact cu umiditatea pentru o perioada mai lunga. Umiditatea blocata in spatele placilor vor duce la dezvoltarea de mucegai si va provoca miros. Doar verifica furnizorul inainte de orice achizitie.

Parchetul SPC din colectiile Premium si Lux L de la NOMAD FLO este potrivit pentru a fi instalat in spatii cu umiditate ridicata, cum ar fi baile.

 

Este Parchetul SPC o alegere buna?

De ce parchet SPC?

Daca durabilitatea, longevitatea si instalarea usoara sunt importante pentru tine, parchetul SPC este o alegere extraordinara. Aceasta pardoseala de vinyl de lux poate reproduce cu brio aspectul materialelor naturale fara costuri suplimentare sau extra intretinere.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!