Articole recente

Cele mai vandute

TOTUL DESPRE PARDOSELILE DIN PLUTĂ

TOTUL DESPRE PARDOSELILE DIN PLUTĂ

Astăzi, pardoseala din plută este o vedere rară. S-ar putea chiar să credeți că este o abordare nouă a opțiunilor de pardoseală. Dar podelele din plută există încă din 1870 – de fapt, Biblioteca Congresului SUA, care a fost construită în 1897, este destul de renumită pentru podelele sale din plută încă intacte.

Folosirea plutei ca opțiune comună de pardoseală a apărut cu adevărat în casele din SUA în anii 1920 până în anii 1940, iar boom-ul imobiliar de după război din anii 1950 a deschis calea pentru ca pluta să fie o alegere populară pentru casele moderne de la începutul secolului. Pluta, împreună cu linoleumul, au fost printre cele mai comune alegeri de pardoseală pentru bungalourile de după război. Și moderniștii din acea vreme au fost atrași de durabilitatea și accesibilitatea plutei. Frank Lloyd Wright ar putea fi unul dintre cei mai faimoși susținători ai pardoselilor din plută. Îi plăcea atât puterea, cât și frumusețea lor și le-a folosit în multe dintre proiectele sale, dar probabil cel mai remarcabil la Fallingwater. Și Joseph Eichler a preferat pluta – podeaua din plută a fost apreciată în mod proeminent în broșurile de vânzare pentru casele sale.

BENEFICIILE PARDOSELILOR DIN PLUTĂ

 

Pluta revine astăzi datorită calităților sale de durabilitate menționate mai sus. Este o alegere minunată pentru casele în care doriți o senzație mai caldă și mai moale, mai adecvată perioadei. Și, deoarece pluta este un clasic”, va rezista testului timpului în comparație cu alte tendințe.


PREȚUL

În ceea ce privește prețul, podeaua din plută este comparabilă cu lemnul de esență tare. Dar, spre deosebire de lemn, pluta este în mod natural rezistentă la foc și rezistentă la termite. Puteți mulțumi climatului mediteranean în care acești copaci prosperă și la care a adaptat aceste calități protectoare.

 

ECOLOGIC ȘI SUSTENABIL

 

Pluta provine de la stejarul de plută, un copac originar din sud-vestul Europei și nord-vestul Africii. Deși în zilele noastre stejarul de plută este cultivat și în vestul Statelor Unite.

 

Cu pluta recoltată corespunzător, copacii nu sunt tăiați. Mai degrabă, straturile exterioare ale scoarței sale sunt rase și lăsate să recrească. Un singur copac poate fi ras de aproximativ 12 ori pe parcursul vieții, iar copacii pot trăi 200 de ani sau mai mult. Și, deoarece pluta este ușoară și compactă, livrarea acestui produs către producătorii din întreaga lume se poate face eficient, reducând amprenta de carbon în comparație cu alte materiale precum lemnul și piatra.

 

Pardoseala din plută este excelentă și pentru alergii. Pluta nu absoarbe praful și nu găzduiește acarieni, așa cum fac alte materiale.

 

Izolator natural, pluta nu este doar confortabilă sub picioare – în special iarna sau în climatele mai reci (surclasează cu brio mersulpe beton sau piatră în decembrie sau ianuarie) – pluta își menține temperatura în mod remarcabil, ceea ce dă roade în alte moduri.

 

În cele din urmă, din moment ce pluta pare atât de rezistentă la intemperii, pluta trebuie pur și simplu presată și coaptă pentru a o pregăti pentru a fi utilizată ca pardoseală, ceea ce înseamnă că nu este tratată cu o mulțime de substanțe chimice și conservanți, așa cum uneori alte materiale precum lemnul sau covorul prezintă nevoia.

 

UȘOR DE ÎNTREȚINUT

 

Există un motiv pentru care pluta este folosită pentru sticlele de vin. Este rezistent la apă și nu mucegăește. Prin urmare, pluta poate fi o opțiune excelentă pentru băi și bucătării. Sau, dacă locuiți într-un climat tropical unde umiditatea poate fi o problemă. Pluta este, de asemenea, rezistentă la zgârieturi și lovituri, cu reetanșare regulată la fiecare 5-6 ani, astfel încât podeaua dumneavoastră poate dura foarte mult timp (din nou, consultați: Biblioteca Congresului SUA). Curățarea de zi cu zi constă pur și simplu în aspirarea sau măturarea și ștergerea ocazională.

LUX LA ATINGERE

 

Unele dintre cele mai bune beneficii ale plutei sunt mai calitative. Datorită structurii celulare hexagonale, pluta este în mod natural plutitoare, flexibilă și absorbantă de șocuri. Aceasta înseamnă că se simte moale sub picioare și, prin urmare, mult mai liniștit decât piatra, lemnul sau ceramica. Și pentru că are capacitatea de auto-control a temperaturii în mod natural, podeaua din plută se simte caldă iarna și răcoroasă vara.PARCHETUL DIN PLUTĂ: CONTRA

 

Deși pluta este destul de durabilă și de lungă durată, deoarece este un material natural tratat minim, majoritatea producătorilor vor oferi garanții pentru aceasta doar până la 15 ani.

 

Instalarea poate fi și ea dificilă. Suportul trebuie să fie nivelat cu atenție și chiar foarte neted. În mod tradițional, pardoseala din plută este lipită, ceea ce înseamnă că aplicarea corectă și meticuloasă este esențială. Pardoseala din plută este disponibilă și în plăci cu clic și blocare. Deși prețul va crește puțin, înseamnă că, dacă aveți nevoie să reparați o zonă deteriorată, puteți pur și simplu să înlocuiți placa. Pentru a repara pluta lipită, ai tăia și ai răzui zona deteriorată și ai petici-o cu mai multă plută sau, pentru spărturi mici, poți umple cu umplutură de lemn și picta zona pentru a ascunde reparația.


Preluat:
https://www.atomic-ranch.com/architecture-design/all-about-cork-flooring/

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Produsul a fost adaugat cu succes la compararea produselor!